menu x
menu x
menu x
menu x
menu x

2e Corona Collecte: De Haven

  • 2 mei 2020
stichtingdehaven

Een kleine maand terug lanceerden we als Missionair Platform de Corona Collecte. Bij een Corona collecte nodigen we onze partnerkerken uit mee te collecteren en mee te bidden voor een urgent Corona gerelateerd doel in den Haag. Zo kunnen we als kerken om elkaar en om de stad heen staan door te collecteren en/of te bidden. We zullen vanuit het platform dan ook de urgentie toelichten en informatie hieromtrent geven. Deze keer is gekozen voor Stichting De Haven.

Hans Borghuis van Stichting De Haven legt zelf uit wat De Haven doet en waarom zij financiële steun nodig hebben:

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen die in de prostitutie werken. We bieden intensief veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze vrouwen op en is respectvol present als stoppen nog geen optie is.

Sinds zondag 15 maart is ook de seksindustrie gesloten vanwege het corona-virus. Duizenden vrouwen en mannen kwamen ineens zonder inkomen op straat te staan. Hierdoor komen ze in grote problemen, kunnen ze geen eten meer kopen en kunnen ze de huur van hun woning niet meer betalen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over deze noodsituatie: www.youtube.com/watch?v=CeJt-rGYAA4

Met uw steun kan De Haven er alles aan doen om deze vrouwen te helpen bij het vinden van een alternatief inkomen. Ook zijn er vrouwen die door deze situatie besluiten om uit de prostitutie te stappen! Wilt u in deze crisis klaarstaan voor deze vrouwen in de seksindustrie? We hebben uw hulp nu harder nodig dan ooit! Wilt u vrouwen helpen om nu uit de prostitutie te stappen? Steun hen door uw gift over te maken naar NL45 INGB 0007361219 t.n.v. Stichting de Haven of door ons werk maandelijks te steunen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stichtingdehaven.nl of door contact op te nemen met Hans Borghuis via 06-12907320/h.borghuis@stichtingdehaven.nl.  

Ook gebed is hard nodig. We noemen een paar gebedspunten:

  • Voor vrouwen waar nog geen oplossing is en waar de nood elke dag nijpender wordt. Veel vrouwen hebben recht op een uitkering, maar er zijn ook vrouwen voor wie geen regelingen zijn. Deze vrouwen hebben geen inkomen, kunnen geen eten kopen en hun schulden lopen op. Sommigen voelen zich genoodzaakt om – ondanks de grote risico’s – weer te starten met werken in de prostitutie.
  • Voor vrouwen die eenzaam zijn. Door de corona-maatregelen kunnen vrouwen niet terug naar hun thuisland. Veel van hen zitten hier alleen en hebben geen sociaal netwerk. Eenzaamheid is een groot probleem.
  • Voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Sommige vrouwen zien nu een mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Samen met de maatschappelijk werkers van De Haven hebben zij nog een lange weg te gaan richting een leven buiten de prostitutie.

Laten we samen als kerk in Den Haag om deze extra hard getroffen groep heen staan en het werk van De Haven steunen.

Laatste gebedsvlog

Het is bijna Pasen. We kijken terug op een mooie reis en hebben veel reacties gehad: veel mensen hebben mee gebeden. Zo wordt de stem van een klein deel even…
Den Haag Bidt

Den Haag bidt

(update 30 maart 2021) “Opdat zij allen één zijn” heeft Jezus gebeden vlak voor de eerste Pasen. Op aswoensdag start het 40-dagen project van het Missionair Platform Den Haag om zo samen…

Samuel Wells kring gaat van start!

Het Missionair Platform staat voor samen nieuwe vormen van kerkzijn ontdekken en leren wat het betekent om in de Haagse context missionair en diaconaal bezig te zijn. In dat kader…

Toch gezamenlijke openlucht viering

Na een bewogen seizoen is het mooi om weer samen te komen als kerken, organisaties, pioniersplekken van verschillende achtergronden. Om terug te kijken, te bidden, te danken, te ontmoeten en…

NetwerkBorrel Missionair Platform

Er was niet een saai digitale, maar een ouderwets real life NetwerkBorrel afgelopen donderdag in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Onderstaande foto’s vertellen het verhaal: vanuit Den Haag en omliggende gemeentes…

Vacature Penningmeester bestuur

Missionair Platform Den Haag (MPDH) is het netwerk van kerken in de stad om nieuwe manieren van kerkzijn ontdekken met impact op de stad. Samen deze missionair-diaconale beweging te dragen,…

1e Corona Collecte: Noodfonds Samen Kerk

Veel migrantenkerken komen door de coronacrisis in de problemen. Ze dreigen hun gebouw kwijt te raken of zelfs failliet te gaan. Hiertoe is een noodfonds opgericht van kerken. Daarbij zijn…

De kerken zijn gesloten, maar de kerk gaat verder

In dit schrijven een update rond het Missionair Platform in Corona tijd. Allereerst hebben we helaas de learning and blessing van 18 april moeten afzeggen, gaat de pioniersgroep op het…
  • 2 mei 2020

Een kleine maand terug lanceerden we als Missionair Platform de Corona Collecte. Bij een Corona collecte nodigen we onze partnerkerken uit mee te collecteren en mee te bidden voor een urgent Corona gerelateerd doel in den Haag. Zo kunnen we als kerken om elkaar en om de stad heen staan door te collecteren en/of te bidden. We zullen vanuit het platform dan ook de urgentie toelichten en informatie hieromtrent geven. Deze keer is gekozen voor Stichting De Haven.

Hans Borghuis van Stichting De Haven legt zelf uit wat De Haven doet en waarom zij financiële steun nodig hebben:

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen die in de prostitutie werken. We bieden intensief veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze vrouwen op en is respectvol present als stoppen nog geen optie is.

Sinds zondag 15 maart is ook de seksindustrie gesloten vanwege het corona-virus. Duizenden vrouwen en mannen kwamen ineens zonder inkomen op straat te staan. Hierdoor komen ze in grote problemen, kunnen ze geen eten meer kopen en kunnen ze de huur van hun woning niet meer betalen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over deze noodsituatie: www.youtube.com/watch?v=CeJt-rGYAA4

Met uw steun kan De Haven er alles aan doen om deze vrouwen te helpen bij het vinden van een alternatief inkomen. Ook zijn er vrouwen die door deze situatie besluiten om uit de prostitutie te stappen! Wilt u in deze crisis klaarstaan voor deze vrouwen in de seksindustrie? We hebben uw hulp nu harder nodig dan ooit! Wilt u vrouwen helpen om nu uit de prostitutie te stappen? Steun hen door uw gift over te maken naar NL45 INGB 0007361219 t.n.v. Stichting de Haven of door ons werk maandelijks te steunen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stichtingdehaven.nl of door contact op te nemen met Hans Borghuis via 06-12907320/h.borghuis@stichtingdehaven.nl.  

Ook gebed is hard nodig. We noemen een paar gebedspunten:

  • Voor vrouwen waar nog geen oplossing is en waar de nood elke dag nijpender wordt. Veel vrouwen hebben recht op een uitkering, maar er zijn ook vrouwen voor wie geen regelingen zijn. Deze vrouwen hebben geen inkomen, kunnen geen eten kopen en hun schulden lopen op. Sommigen voelen zich genoodzaakt om – ondanks de grote risico’s – weer te starten met werken in de prostitutie.
  • Voor vrouwen die eenzaam zijn. Door de corona-maatregelen kunnen vrouwen niet terug naar hun thuisland. Veel van hen zitten hier alleen en hebben geen sociaal netwerk. Eenzaamheid is een groot probleem.
  • Voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Sommige vrouwen zien nu een mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Samen met de maatschappelijk werkers van De Haven hebben zij nog een lange weg te gaan richting een leven buiten de prostitutie.

Laten we samen als kerk in Den Haag om deze extra hard getroffen groep heen staan en het werk van De Haven steunen.

Laatste gebedsvlog

Het is bijna Pasen. We kijken terug op een mooie reis en hebben veel reacties gehad: veel mensen hebben mee gebeden. Zo wordt de stem van een klein deel even…
Den Haag Bidt

Den Haag bidt

(update 30 maart 2021) “Opdat zij allen één zijn” heeft Jezus gebeden vlak voor de eerste Pasen. Op aswoensdag start het 40-dagen project van het Missionair Platform Den Haag om zo samen…

Samuel Wells kring gaat van start!

Het Missionair Platform staat voor samen nieuwe vormen van kerkzijn ontdekken en leren wat het betekent om in de Haagse context missionair en diaconaal bezig te zijn. In dat kader…

Toch gezamenlijke openlucht viering

Na een bewogen seizoen is het mooi om weer samen te komen als kerken, organisaties, pioniersplekken van verschillende achtergronden. Om terug te kijken, te bidden, te danken, te ontmoeten en…

NetwerkBorrel Missionair Platform

Er was niet een saai digitale, maar een ouderwets real life NetwerkBorrel afgelopen donderdag in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Onderstaande foto’s vertellen het verhaal: vanuit Den Haag en omliggende gemeentes…

Vacature Penningmeester bestuur

Missionair Platform Den Haag (MPDH) is het netwerk van kerken in de stad om nieuwe manieren van kerkzijn ontdekken met impact op de stad. Samen deze missionair-diaconale beweging te dragen,…

1e Corona Collecte: Noodfonds Samen Kerk

Veel migrantenkerken komen door de coronacrisis in de problemen. Ze dreigen hun gebouw kwijt te raken of zelfs failliet te gaan. Hiertoe is een noodfonds opgericht van kerken. Daarbij zijn…

De kerken zijn gesloten, maar de kerk gaat verder

In dit schrijven een update rond het Missionair Platform in Corona tijd. Allereerst hebben we helaas de learning and blessing van 18 april moeten afzeggen, gaat de pioniersgroep op het…