menu x
menu x
menu x
menu x
menu x

2e Corona Collecte: De Haven

  • 2 mei 2020
stichtingdehaven

Een kleine maand terug lanceerden we als Missionair Platform de Corona Collecte. Bij een Corona collecte nodigen we onze partnerkerken uit mee te collecteren en mee te bidden voor een urgent Corona gerelateerd doel in den Haag. Zo kunnen we als kerken om elkaar en om de stad heen staan door te collecteren en/of te bidden. We zullen vanuit het platform dan ook de urgentie toelichten en informatie hieromtrent geven. Deze keer is gekozen voor Stichting De Haven.

Hans Borghuis van Stichting De Haven legt zelf uit wat De Haven doet en waarom zij financiële steun nodig hebben:

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen die in de prostitutie werken. We bieden intensief veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze vrouwen op en is respectvol present als stoppen nog geen optie is.

Sinds zondag 15 maart is ook de seksindustrie gesloten vanwege het corona-virus. Duizenden vrouwen en mannen kwamen ineens zonder inkomen op straat te staan. Hierdoor komen ze in grote problemen, kunnen ze geen eten meer kopen en kunnen ze de huur van hun woning niet meer betalen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over deze noodsituatie: www.youtube.com/watch?v=CeJt-rGYAA4

Met uw steun kan De Haven er alles aan doen om deze vrouwen te helpen bij het vinden van een alternatief inkomen. Ook zijn er vrouwen die door deze situatie besluiten om uit de prostitutie te stappen! Wilt u in deze crisis klaarstaan voor deze vrouwen in de seksindustrie? We hebben uw hulp nu harder nodig dan ooit! Wilt u vrouwen helpen om nu uit de prostitutie te stappen? Steun hen door uw gift over te maken naar NL45 INGB 0007361219 t.n.v. Stichting de Haven of door ons werk maandelijks te steunen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stichtingdehaven.nl of door contact op te nemen met Hans Borghuis via 06-12907320/h.borghuis@stichtingdehaven.nl.  

Ook gebed is hard nodig. We noemen een paar gebedspunten:

  • Voor vrouwen waar nog geen oplossing is en waar de nood elke dag nijpender wordt. Veel vrouwen hebben recht op een uitkering, maar er zijn ook vrouwen voor wie geen regelingen zijn. Deze vrouwen hebben geen inkomen, kunnen geen eten kopen en hun schulden lopen op. Sommigen voelen zich genoodzaakt om – ondanks de grote risico’s – weer te starten met werken in de prostitutie.
  • Voor vrouwen die eenzaam zijn. Door de corona-maatregelen kunnen vrouwen niet terug naar hun thuisland. Veel van hen zitten hier alleen en hebben geen sociaal netwerk. Eenzaamheid is een groot probleem.
  • Voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Sommige vrouwen zien nu een mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Samen met de maatschappelijk werkers van De Haven hebben zij nog een lange weg te gaan richting een leven buiten de prostitutie.

Laten we samen als kerk in Den Haag om deze extra hard getroffen groep heen staan en het werk van De Haven steunen.

UITNODIGING: LEERFABRIEK 13 MEI

Het Missionair Platform Den Haag nodigt je uit voor een Leerfabriek op zaterdag 13 mei. Een Leerfabriek is een plek om te leren, het woord zegt het al, maar ook…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…

Theologenkring 13 oktober: Groene Theologie – Trees van Montfoort

Zien we je bij de netwerkborrel op 22 september?

Het zal niemand ontgaan zijn dat er grote zorgen zijn over de financiële kwetsbaarheid van veel mensen in ons land. Als kerken zullen we hier de komende tijd meer en…

Aaltje van Zweden bij LUX over verwondering

Waar verwonder je je over? Wat roept verbazing of respect bij je op? Hoe reageer je als er iets gebeurt wat je niet had voorzien? Het zijn stuk voor stuk…

Waar klopt jouw hart voor?

Middenhof en Stichting 488 zijn op zoek naar vaste vrijwilligers voor het begeleiden van dakloze- en hulp zoekende jonge meiden. Zie hiervoor bijgesloten flyer:https://mcusercontent.com/17f2f1f76f2ce7c799f3bad3c/files/c27efa56-f265-50ba-6201-340fb0d3e1e3/Flyer_Middenhof_3.pdf Naast de vaste werkzaamheden met de…

Avondmaalsviering en netwerkborrel 23 juni

Op donderdag 23 juni houden we een avondmaalsviering in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Na de avondmaalsviering een aansluitende netwerkborrel in een gezellige sfeer.De dienst wordt vormgegeven door Marcel van Dam (overdenking)…

GEZAMENLIJKE KERKDIENST HEMELVAARTSDAG

De Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat 175 op Scheveningen wordt de locatie voor de gemeenschappelijke kerkdienst die het Missionair Platform in samenwerking met een tiental kerken belegt op Hemelvaartsdag van…
  • 2 mei 2020

Een kleine maand terug lanceerden we als Missionair Platform de Corona Collecte. Bij een Corona collecte nodigen we onze partnerkerken uit mee te collecteren en mee te bidden voor een urgent Corona gerelateerd doel in den Haag. Zo kunnen we als kerken om elkaar en om de stad heen staan door te collecteren en/of te bidden. We zullen vanuit het platform dan ook de urgentie toelichten en informatie hieromtrent geven. Deze keer is gekozen voor Stichting De Haven.

Hans Borghuis van Stichting De Haven legt zelf uit wat De Haven doet en waarom zij financiële steun nodig hebben:

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen die in de prostitutie werken. We bieden intensief veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze vrouwen op en is respectvol present als stoppen nog geen optie is.

Sinds zondag 15 maart is ook de seksindustrie gesloten vanwege het corona-virus. Duizenden vrouwen en mannen kwamen ineens zonder inkomen op straat te staan. Hierdoor komen ze in grote problemen, kunnen ze geen eten meer kopen en kunnen ze de huur van hun woning niet meer betalen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over deze noodsituatie: www.youtube.com/watch?v=CeJt-rGYAA4

Met uw steun kan De Haven er alles aan doen om deze vrouwen te helpen bij het vinden van een alternatief inkomen. Ook zijn er vrouwen die door deze situatie besluiten om uit de prostitutie te stappen! Wilt u in deze crisis klaarstaan voor deze vrouwen in de seksindustrie? We hebben uw hulp nu harder nodig dan ooit! Wilt u vrouwen helpen om nu uit de prostitutie te stappen? Steun hen door uw gift over te maken naar NL45 INGB 0007361219 t.n.v. Stichting de Haven of door ons werk maandelijks te steunen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stichtingdehaven.nl of door contact op te nemen met Hans Borghuis via 06-12907320/h.borghuis@stichtingdehaven.nl.  

Ook gebed is hard nodig. We noemen een paar gebedspunten:

  • Voor vrouwen waar nog geen oplossing is en waar de nood elke dag nijpender wordt. Veel vrouwen hebben recht op een uitkering, maar er zijn ook vrouwen voor wie geen regelingen zijn. Deze vrouwen hebben geen inkomen, kunnen geen eten kopen en hun schulden lopen op. Sommigen voelen zich genoodzaakt om – ondanks de grote risico’s – weer te starten met werken in de prostitutie.
  • Voor vrouwen die eenzaam zijn. Door de corona-maatregelen kunnen vrouwen niet terug naar hun thuisland. Veel van hen zitten hier alleen en hebben geen sociaal netwerk. Eenzaamheid is een groot probleem.
  • Voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Sommige vrouwen zien nu een mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Samen met de maatschappelijk werkers van De Haven hebben zij nog een lange weg te gaan richting een leven buiten de prostitutie.

Laten we samen als kerk in Den Haag om deze extra hard getroffen groep heen staan en het werk van De Haven steunen.

UITNODIGING: LEERFABRIEK 13 MEI

Het Missionair Platform Den Haag nodigt je uit voor een Leerfabriek op zaterdag 13 mei. Een Leerfabriek is een plek om te leren, het woord zegt het al, maar ook…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…

Theologenkring 13 oktober: Groene Theologie – Trees van Montfoort

Zien we je bij de netwerkborrel op 22 september?

Het zal niemand ontgaan zijn dat er grote zorgen zijn over de financiële kwetsbaarheid van veel mensen in ons land. Als kerken zullen we hier de komende tijd meer en…

Aaltje van Zweden bij LUX over verwondering

Waar verwonder je je over? Wat roept verbazing of respect bij je op? Hoe reageer je als er iets gebeurt wat je niet had voorzien? Het zijn stuk voor stuk…

Waar klopt jouw hart voor?

Middenhof en Stichting 488 zijn op zoek naar vaste vrijwilligers voor het begeleiden van dakloze- en hulp zoekende jonge meiden. Zie hiervoor bijgesloten flyer:https://mcusercontent.com/17f2f1f76f2ce7c799f3bad3c/files/c27efa56-f265-50ba-6201-340fb0d3e1e3/Flyer_Middenhof_3.pdf Naast de vaste werkzaamheden met de…

Avondmaalsviering en netwerkborrel 23 juni

Op donderdag 23 juni houden we een avondmaalsviering in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Na de avondmaalsviering een aansluitende netwerkborrel in een gezellige sfeer.De dienst wordt vormgegeven door Marcel van Dam (overdenking)…

GEZAMENLIJKE KERKDIENST HEMELVAARTSDAG

De Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat 175 op Scheveningen wordt de locatie voor de gemeenschappelijke kerkdienst die het Missionair Platform in samenwerking met een tiental kerken belegt op Hemelvaartsdag van…