menu x
menu x
menu x
menu x
menu x

NETWERKBORREL MET WETHOUDER BREDEMEIJER DO 14 SEP

  • 11 september 2023

Let op: we beginnen om 17:00u. Kom dus bij voorkeur rond 16:45u binnen.

Voor onze aankomende netwerkborrel hebben wij Wethouder Hilbert Bredemeijer uitgenodigd en bereid gevonden om onze gast te zijn. Hij heeft onder andere het onderhouden van relaties met religieuze partijen in zijn portefeuille en zal ongeveer een uur aanwezig zijn bij onze borrel.

 

Zijn komst is een uitgelezen kans om onze relatie met de gemeente Den Haag te verbeteren. We hebben er daarom voor gekozen om het gesprek in te steken op dat punt waar we elkaar van beide kanten nodig hebben.   De gemeente heeft kerken nodig, omdat wij als christelijke families relaties kunnen leggen met mensen, waar de overheid dat niet lukt. Kerken spelen een belangrijke rol op de plek waar het vertrouwen tussen overheid en burger beschadigd is. Daarnaast dragen kerkelijke initiatieven bij aan het leveren van zorg aan mensen in kwetsbare omstandigheden en doen zij dat vaak beter en goedkoper dan andere partijen, omdat er veel informeel gegeven wordt in duurzaam opgebouwde relaties. Bovendien fungeren kerken als plek waar een moreel kompas ontwikkeld wordt en dat komt ten goede aan de maatschappij als geheel. Om present te kunnen zijn en blijven in de stad, is betaalbare huisvesting voor kerken cruciaal. Hierbij hebben we de overheid nodig. De gemeente kan hierin op een positieve manier bijdragen. Ook het behoud van bestaande kerkgebouwen is een thema. Wederzijds vertrouwen en integriteit zijn sleutelwoorden en -waarden in het contact tussen overheid en kerk.    We zullen met elkaar om de tafel gaan om de verschillende aspecten op een opbouwende manier aan de orde te laten komen. We hebben een aantal mensen uit het Missionair Platform bereid gevonden om in dit “ronde tafelgesprek” te participeren. Hiervoor hebben we een redelijk strak georganiseerde planning. We hopen bij voorbaat op jullie begrip voor een strenge bewaking van spreektijd. We vragen ook om gebed voor deze ontmoeting. Mocht je sterke ideeën hebben die je graag nog voor het voetlicht wil laten komen, neem dan gerust contact op met Sheelagh Brinkhof, 06-18069039.   Netwerkborrel, 14 september van 17:00 uur tot 19:00 uur (16:45u inloop). Leeuwendaalkerk, Oranjelaan 62, Rijswijk.

Aankomende netwerkborrel 6 juni op andere locatie

Op 6 juni aanstaande is er weer een netwerkborrel van het Missionair Platform. Dit keer zijn we op locatie! Bij de Bethlehemkerk (Laan van Meerdervoort 627, 2564 AA Den Haag)…

Samen Hemelvaartsdag vieren in De Grote of Sint-Jacobskerk

Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of…

Theologische leeskring ‘Vrede op aarde’

Hoe verwoord je wat Christus voor ons gedaan heeft voor mensen die niet vertrouwd zijn met het evangelie? Over deze vraag is al eeuwenlang nagedacht, maar iedere tijd vraagt weer…

NETWERKBORREL 18 JANUARI

Het lijden is in onze gebroken wereld alom tegenwoordig. Hoe ga je om met lijden dat zo groot is dat er geen woorden voor zijn, of wanneer schaamte ons belemmert…

Empowered 21

Den Haag doet mee met Empowered21 (21-24 juni in Amsterdam). Jij ook? https://youtu.be/TvzMMLnaNC0

Netwerkborrel 8 juni, Avondmaalsviering 29 juni

Netwerkborrel Omdat Stichting 488 gelooft dat elk mens gelukkiger en stabieler wordt wanneer hij zijn talenten kan inzetten en gelooft in ontmoeten, heeft zij zich als doel gesteld om de…

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

Hemelvaartsdagdienst Missionair Platform

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit…
  • 11 september 2023

Let op: we beginnen om 17:00u. Kom dus bij voorkeur rond 16:45u binnen.

Voor onze aankomende netwerkborrel hebben wij Wethouder Hilbert Bredemeijer uitgenodigd en bereid gevonden om onze gast te zijn. Hij heeft onder andere het onderhouden van relaties met religieuze partijen in zijn portefeuille en zal ongeveer een uur aanwezig zijn bij onze borrel.

 

Zijn komst is een uitgelezen kans om onze relatie met de gemeente Den Haag te verbeteren. We hebben er daarom voor gekozen om het gesprek in te steken op dat punt waar we elkaar van beide kanten nodig hebben.   De gemeente heeft kerken nodig, omdat wij als christelijke families relaties kunnen leggen met mensen, waar de overheid dat niet lukt. Kerken spelen een belangrijke rol op de plek waar het vertrouwen tussen overheid en burger beschadigd is. Daarnaast dragen kerkelijke initiatieven bij aan het leveren van zorg aan mensen in kwetsbare omstandigheden en doen zij dat vaak beter en goedkoper dan andere partijen, omdat er veel informeel gegeven wordt in duurzaam opgebouwde relaties. Bovendien fungeren kerken als plek waar een moreel kompas ontwikkeld wordt en dat komt ten goede aan de maatschappij als geheel. Om present te kunnen zijn en blijven in de stad, is betaalbare huisvesting voor kerken cruciaal. Hierbij hebben we de overheid nodig. De gemeente kan hierin op een positieve manier bijdragen. Ook het behoud van bestaande kerkgebouwen is een thema. Wederzijds vertrouwen en integriteit zijn sleutelwoorden en -waarden in het contact tussen overheid en kerk.    We zullen met elkaar om de tafel gaan om de verschillende aspecten op een opbouwende manier aan de orde te laten komen. We hebben een aantal mensen uit het Missionair Platform bereid gevonden om in dit “ronde tafelgesprek” te participeren. Hiervoor hebben we een redelijk strak georganiseerde planning. We hopen bij voorbaat op jullie begrip voor een strenge bewaking van spreektijd. We vragen ook om gebed voor deze ontmoeting. Mocht je sterke ideeën hebben die je graag nog voor het voetlicht wil laten komen, neem dan gerust contact op met Sheelagh Brinkhof, 06-18069039.   Netwerkborrel, 14 september van 17:00 uur tot 19:00 uur (16:45u inloop). Leeuwendaalkerk, Oranjelaan 62, Rijswijk.

Aankomende netwerkborrel 6 juni op andere locatie

Op 6 juni aanstaande is er weer een netwerkborrel van het Missionair Platform. Dit keer zijn we op locatie! Bij de Bethlehemkerk (Laan van Meerdervoort 627, 2564 AA Den Haag)…

Samen Hemelvaartsdag vieren in De Grote of Sint-Jacobskerk

Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of…

Theologische leeskring ‘Vrede op aarde’

Hoe verwoord je wat Christus voor ons gedaan heeft voor mensen die niet vertrouwd zijn met het evangelie? Over deze vraag is al eeuwenlang nagedacht, maar iedere tijd vraagt weer…

NETWERKBORREL 18 JANUARI

Het lijden is in onze gebroken wereld alom tegenwoordig. Hoe ga je om met lijden dat zo groot is dat er geen woorden voor zijn, of wanneer schaamte ons belemmert…

Empowered 21

Den Haag doet mee met Empowered21 (21-24 juni in Amsterdam). Jij ook? https://youtu.be/TvzMMLnaNC0

Netwerkborrel 8 juni, Avondmaalsviering 29 juni

Netwerkborrel Omdat Stichting 488 gelooft dat elk mens gelukkiger en stabieler wordt wanneer hij zijn talenten kan inzetten en gelooft in ontmoeten, heeft zij zich als doel gesteld om de…

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

Hemelvaartsdagdienst Missionair Platform

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit…