menu x
menu x
menu x
menu x
menu x

Hemelvaartsdagdienst Missionair Platform

  • 17 april 2023

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit de regio met elkaar samen.

Ds. Jasper Klapwijk zal dit jaar de verkondiging verzorgen. Verschillende andere voorgangers werken ook mee aan de kerkdienst. De muziek wordt verzorgd door de band Elim en organist Marcel van Duijvenvoorde. Er is een crèche en een programma voor kinderen.

Al een aantal jaar wordt deze gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag georganiseerd. Het is altijd een goed bezochte en feestelijke kerkdienst. Ook dit jaar belooft het weer een feest te worden op donderdag 18 mei.

Thema – Jezus en de draak.

Als Lucas de hemelvaart beschrijft is het een rustig plaatje: Jezus wordt opgenomen, er schuift een wolk tussen, en dat was het. Bij Johannes vinden we in zijn boek Openbaring een heel ander plaatje: Jezus wordt weggerukt naar de hemel en ontkomt zo aan een grote verslindende draak. Zijn aankomst in de hemel leidt tot een oorlog in de engelenwereld, en die strijd heeft weer grote gevolgen voor ons hier op aarde. In de gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag gaan we dat visioen uit Openbaring 12 beter bekijken. We krijgen een blik achter de schermen van de geschiedenis, en er blijkt alle reden om vol hoop en vreugde hemelvaart te vieren.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 18 mei 2023, Tijd: 10.00 uur

Locatie: Bethelkerk ScheveningenAdres: Jurriaan Kokstraat 175

Bereikbaarheid Fiets: Naast en achter de kerk is er een fietsenstalling

Openbaar vervoer: Tramlijn 1 en buslijn 22 hebben een halte bij de ingang van de kerk (halteKeizerstraat)

Auto: Rondom de kerk is het vanaf 10.00 uur betaald parkeren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen voor de deur van de kerk uitstappen, maar als je de auto wilt parkeren moet je soms even naar een plek zoeken of kiezen voor de parkeergarage bij de Hoogvliet in de Badhuisstraat.

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

-GEANNULEERD -: LEERFABRIEK 13 MEI

Het Missionair Platform Den Haag nodigt je uit voor een Leerfabriek op zaterdag 13 mei. Een Leerfabriek is een plek om te leren, het woord zegt het al, maar ook…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…

Theologenkring 13 oktober: Groene Theologie – Trees van Montfoort

Zien we je bij de netwerkborrel op 22 september?

Het zal niemand ontgaan zijn dat er grote zorgen zijn over de financiële kwetsbaarheid van veel mensen in ons land. Als kerken zullen we hier de komende tijd meer en…

Aaltje van Zweden bij LUX over verwondering

Waar verwonder je je over? Wat roept verbazing of respect bij je op? Hoe reageer je als er iets gebeurt wat je niet had voorzien? Het zijn stuk voor stuk…

Waar klopt jouw hart voor?

Middenhof en Stichting 488 zijn op zoek naar vaste vrijwilligers voor het begeleiden van dakloze- en hulp zoekende jonge meiden. Zie hiervoor bijgesloten flyer:https://mcusercontent.com/17f2f1f76f2ce7c799f3bad3c/files/c27efa56-f265-50ba-6201-340fb0d3e1e3/Flyer_Middenhof_3.pdf Naast de vaste werkzaamheden met de…

Avondmaalsviering en netwerkborrel 23 juni

Op donderdag 23 juni houden we een avondmaalsviering in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Na de avondmaalsviering een aansluitende netwerkborrel in een gezellige sfeer.De dienst wordt vormgegeven door Marcel van Dam (overdenking)…
  • 17 april 2023

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit de regio met elkaar samen.

Ds. Jasper Klapwijk zal dit jaar de verkondiging verzorgen. Verschillende andere voorgangers werken ook mee aan de kerkdienst. De muziek wordt verzorgd door de band Elim en organist Marcel van Duijvenvoorde. Er is een crèche en een programma voor kinderen.

Al een aantal jaar wordt deze gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag georganiseerd. Het is altijd een goed bezochte en feestelijke kerkdienst. Ook dit jaar belooft het weer een feest te worden op donderdag 18 mei.

Thema – Jezus en de draak.

Als Lucas de hemelvaart beschrijft is het een rustig plaatje: Jezus wordt opgenomen, er schuift een wolk tussen, en dat was het. Bij Johannes vinden we in zijn boek Openbaring een heel ander plaatje: Jezus wordt weggerukt naar de hemel en ontkomt zo aan een grote verslindende draak. Zijn aankomst in de hemel leidt tot een oorlog in de engelenwereld, en die strijd heeft weer grote gevolgen voor ons hier op aarde. In de gezamenlijke viering op Hemelvaartsdag gaan we dat visioen uit Openbaring 12 beter bekijken. We krijgen een blik achter de schermen van de geschiedenis, en er blijkt alle reden om vol hoop en vreugde hemelvaart te vieren.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 18 mei 2023, Tijd: 10.00 uur

Locatie: Bethelkerk ScheveningenAdres: Jurriaan Kokstraat 175

Bereikbaarheid Fiets: Naast en achter de kerk is er een fietsenstalling

Openbaar vervoer: Tramlijn 1 en buslijn 22 hebben een halte bij de ingang van de kerk (halteKeizerstraat)

Auto: Rondom de kerk is het vanaf 10.00 uur betaald parkeren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen voor de deur van de kerk uitstappen, maar als je de auto wilt parkeren moet je soms even naar een plek zoeken of kiezen voor de parkeergarage bij de Hoogvliet in de Badhuisstraat.

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

-GEANNULEERD -: LEERFABRIEK 13 MEI

Het Missionair Platform Den Haag nodigt je uit voor een Leerfabriek op zaterdag 13 mei. Een Leerfabriek is een plek om te leren, het woord zegt het al, maar ook…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…

Theologenkring 13 oktober: Groene Theologie – Trees van Montfoort

Zien we je bij de netwerkborrel op 22 september?

Het zal niemand ontgaan zijn dat er grote zorgen zijn over de financiële kwetsbaarheid van veel mensen in ons land. Als kerken zullen we hier de komende tijd meer en…

Aaltje van Zweden bij LUX over verwondering

Waar verwonder je je over? Wat roept verbazing of respect bij je op? Hoe reageer je als er iets gebeurt wat je niet had voorzien? Het zijn stuk voor stuk…

Waar klopt jouw hart voor?

Middenhof en Stichting 488 zijn op zoek naar vaste vrijwilligers voor het begeleiden van dakloze- en hulp zoekende jonge meiden. Zie hiervoor bijgesloten flyer:https://mcusercontent.com/17f2f1f76f2ce7c799f3bad3c/files/c27efa56-f265-50ba-6201-340fb0d3e1e3/Flyer_Middenhof_3.pdf Naast de vaste werkzaamheden met de…

Avondmaalsviering en netwerkborrel 23 juni

Op donderdag 23 juni houden we een avondmaalsviering in de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Na de avondmaalsviering een aansluitende netwerkborrel in een gezellige sfeer.De dienst wordt vormgegeven door Marcel van Dam (overdenking)…