menu x
menu x
menu x
menu x
menu x

Samen Hemelvaartsdag vieren in De Grote of Sint-Jacobskerk

  • 22 april 2024

Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of Sint Jacobskerk in het centrum van Den Haag. 

De grootschalige viering is een vervolg op de zegen van voorgaande jaren. Met de hoeveelheid kerken die intussen meedoen aan de goedbezochte en feestelijke kerkdienst zijn wij uit ons jasje gegroeid, dus is er dit jaar gekozen voor een grotere kerk, met plek voor ca. 1000 mensen.

Het is mooi om te zien hoe er tussen verschillende kerken wordt samengewerkt om het Lichaam van Christus op een bijzondere manier gestalte te geven. Het belooft een mooie dienst te worden. Vier het mee De dienst start donderdag 9 mei om 11.00u. Iedereen is vanaf 10:30u welkom om het feest van Hemelvaart te vieren. Predikant Bart Noort, van de Franse Kerk Voorburg verzorgt de prediking. Andere onderdelen uit de dienst nemen voorgangers uit andere kerken voor hun rekening. De muzikale medewerking wordt verleend door de band Elim en organist Danny Spaans. Voor de jongste kinderen (1-3 jaar) is er oppas en voor kinderen van 4-6 jaar een apart programma. Hiervoor is het fijn om vooraf aan te melden via hemelvaart@missionairpatformdenhaag.nl, in verband met capaciteit. Oudere kinderen blijven met een werkje in de dienst. Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten of na te praten. Koffie, thee en koek staan dan klaar.Heb je vragen? Of wil je meer weten over de dienst? Neem gerust contact op en stuur een mail naar: hemelvaart@missionairplatformdenhaag.nl. 

We zien er naar uit om je te ontmoeten donderdag 9 mei!

Theologische leeskring ‘Vrede op aarde’

Hoe verwoord je wat Christus voor ons gedaan heeft voor mensen die niet vertrouwd zijn met het evangelie? Over deze vraag is al eeuwenlang nagedacht, maar iedere tijd vraagt weer…

NETWERKBORREL 18 JANUARI

Het lijden is in onze gebroken wereld alom tegenwoordig. Hoe ga je om met lijden dat zo groot is dat er geen woorden voor zijn, of wanneer schaamte ons belemmert…

NETWERKBORREL MET WETHOUDER BREDEMEIJER DO 14 SEP

Let op: we beginnen om 17:00u. Kom dus bij voorkeur rond 16:45u binnen. Voor onze aankomende netwerkborrel hebben wij Wethouder Hilbert Bredemeijer uitgenodigd en bereid gevonden om onze gast te…

Empowered 21

Den Haag doet mee met Empowered21 (21-24 juni in Amsterdam). Jij ook? https://youtu.be/TvzMMLnaNC0

Netwerkborrel 8 juni, Avondmaalsviering 29 juni

Netwerkborrel Omdat Stichting 488 gelooft dat elk mens gelukkiger en stabieler wordt wanneer hij zijn talenten kan inzetten en gelooft in ontmoeten, heeft zij zich als doel gesteld om de…

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

Hemelvaartsdagdienst Missionair Platform

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…
  • 22 april 2024

Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of Sint Jacobskerk in het centrum van Den Haag. 

De grootschalige viering is een vervolg op de zegen van voorgaande jaren. Met de hoeveelheid kerken die intussen meedoen aan de goedbezochte en feestelijke kerkdienst zijn wij uit ons jasje gegroeid, dus is er dit jaar gekozen voor een grotere kerk, met plek voor ca. 1000 mensen.

Het is mooi om te zien hoe er tussen verschillende kerken wordt samengewerkt om het Lichaam van Christus op een bijzondere manier gestalte te geven. Het belooft een mooie dienst te worden. Vier het mee De dienst start donderdag 9 mei om 11.00u. Iedereen is vanaf 10:30u welkom om het feest van Hemelvaart te vieren. Predikant Bart Noort, van de Franse Kerk Voorburg verzorgt de prediking. Andere onderdelen uit de dienst nemen voorgangers uit andere kerken voor hun rekening. De muzikale medewerking wordt verleend door de band Elim en organist Danny Spaans. Voor de jongste kinderen (1-3 jaar) is er oppas en voor kinderen van 4-6 jaar een apart programma. Hiervoor is het fijn om vooraf aan te melden via hemelvaart@missionairpatformdenhaag.nl, in verband met capaciteit. Oudere kinderen blijven met een werkje in de dienst. Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten of na te praten. Koffie, thee en koek staan dan klaar.Heb je vragen? Of wil je meer weten over de dienst? Neem gerust contact op en stuur een mail naar: hemelvaart@missionairplatformdenhaag.nl. 

We zien er naar uit om je te ontmoeten donderdag 9 mei!

Theologische leeskring ‘Vrede op aarde’

Hoe verwoord je wat Christus voor ons gedaan heeft voor mensen die niet vertrouwd zijn met het evangelie? Over deze vraag is al eeuwenlang nagedacht, maar iedere tijd vraagt weer…

NETWERKBORREL 18 JANUARI

Het lijden is in onze gebroken wereld alom tegenwoordig. Hoe ga je om met lijden dat zo groot is dat er geen woorden voor zijn, of wanneer schaamte ons belemmert…

NETWERKBORREL MET WETHOUDER BREDEMEIJER DO 14 SEP

Let op: we beginnen om 17:00u. Kom dus bij voorkeur rond 16:45u binnen. Voor onze aankomende netwerkborrel hebben wij Wethouder Hilbert Bredemeijer uitgenodigd en bereid gevonden om onze gast te…

Empowered 21

Den Haag doet mee met Empowered21 (21-24 juni in Amsterdam). Jij ook? https://youtu.be/TvzMMLnaNC0

Netwerkborrel 8 juni, Avondmaalsviering 29 juni

Netwerkborrel Omdat Stichting 488 gelooft dat elk mens gelukkiger en stabieler wordt wanneer hij zijn talenten kan inzetten en gelooft in ontmoeten, heeft zij zich als doel gesteld om de…

Al Massira training

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira (‘De Reis’) een fantastische manier om dat te…

Hemelvaartsdagdienst Missionair Platform

Een groep Haagse kerken viert Hemelvaartsdag dit jaar gezamenlijk in de Bethelkerk Scheveningen. De kerkdienst wordt georganiseerd met het Missionair Platform Den Haag. In dit platform werken verschillende kerken uit…

Netwerkborrel 19 januari: Welkom!

(for english: see further down below) Allereerst wensen we je een gezegend 2023 toe. We bidden dat het een jaar mag zijn vol liefde, gezondheid, samenwerken en omzien naar elkaar!Op donderdag 19…